Liity jäseneksi
info@nuohoojat.fi
 

Paloturvallisuus on meidän jokaisen asia

Tilastojen mukaan ihmisen omalla toiminnalla on merkittävä osuus tulipalojen aiheuttajana. Rakenteellista paloturvallisuutta pyritään parantamaan ja kehittämään erilaisien rakennusteknisten ratkaisujen tai turvallisuutta lisäävien teknisten laitteiden avulla. Tämä ei kuitenkaan yksin riitä, vaan jokaisen meistä on syytä kehittää myös omia kansalasitaitoja asumis- ja paloturvallisuuteen liittyen. Voimme esimerkiksi pitää itse huolta säännöllisten nuohousten teettämisestä ammattitutkinnon suorittaneella nuohoojalla ja siitä, että talotikkaat ja muut kattoturvatuotteet ovat asianmukaisessa kunnossa sekä palovaroittimet ja häkävaroittimet toimintakunnossa.

Nuohooja tarkastaa tavanomaisen käyntinsä yhteydessä silmämääräisesti tulisijojen ja savuhormien kunnon ja pyydettäessä suorittaa erilaisten mittalaitteiden avulla tulisijojen ja savuhormien tarkastuksen. Lisäksi nuohooja käy lävitse rakennuksen yleiseen paloturvallisuuteen liittyvät asiat. Kaikissa paloturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä nuohoojan, paikallisen pelastusviranomaisen tai rakennusvalvonnan puoleen. Lue lisää tästä.

 

Biokattilaneuvonta 

Biokattilaneuvonnan avulla saat ajantasaista tietoa laitteistosi kunnosta sekä vinkkejä korjaavista toimenpiteistä, jolla parannat laitteistosi energiatehokkuutta.Tutustu aiheeseen tästä.

Tulisija- ja hormitarkastus

Nuohousalan Keskusliitto ry on kouluttanut kokeneita nuohoojia tekemään erilaisten mittalaitteiden avulla tulisijojen ja savuhormien tarkastuksia. Tarkastusmallin avulla tarkastusten yhteydessä voidaan kuluttajia neuvoa mahdollisimman turvalliseen ja energiataloudelliseen tulisijan käyttöön. Katso esite >>
Tutustu aiheeseen lisää: www.paloturvamestarit.fi 

Ajankohtaista


Tulisijat varalämmönlähteeksi  »
Tänä talvena kymmenettuhannet kotitaloudet ovat kärsineet sähkökatkoksista lähes kaikkialla Suomessa. Tapani- ja Hannu-myrskyjen jälkeen...
Nuohoustyövideot  »
Nuohousalan Keskusliitto on julkaissut nuohoustyöhön liittyviä uusia videoita.


Biokattila-kysely